top of page
Wandelschoenen

Enjoy

Geniet van onze omgeving, er is zoveel te doen!

Wandelen in de Brabantse Kouters

Langeveldemolen is gelegen in de Brabantse Kouters tussen wandelknooppunt 4 en 406. Er zijn meerdere wandelingen die langs onze B&B passeren of die in de buurt vertrekken.

De Wandelkrant publiceerde 2 wandelingen in onze buurt: ​

  • Het Banmolenpad (11,7 km) neemt je mee langs veel groen en historische molens langs de Molenbeek. Een volledige beschrijving van deze wandeling vind je hier.
     

  • De Hunsbergbos-wandeling (8.5 km) is gebaseerd op het Banmolenpad en doorkruist het Hunsberg-bos. De details van deze wandeling vind je hier.

Uiteraard zijn er nog andere wandelingen in de buurt zoals de August De Boeckwandeling, die je meeneemt langs de belangrijktste plaatsen en gebouwen die een rol speelden in deze Merchtemse toondichter.

Banmolenpad-e1591725321592.png

Ook voor fietsers is er veel te beleven. Fietsknooppunt 58 ligt het dichtst bij de Langeveldemolen en kan je naar hartelust vlakke fietstochten maken in de buurt. Iets verderweg zijn er routes die je leiden langs de stille waters van de Schelde of langs de vele brouwerijen die onze streek rijk is.

Inspiratie nodig voor leuke fietstochten in de buurt? Die vind je op www.genietenop2wielen.be.

Geen zin om je eigen fiets mee te nemen? Informeer dan naar de mogelijkheid om fietsen te huren.

Fietsen in de Groene Gordel
Liever iets avontuurlijker?

Wat dacht je ervan om te gaan kajakken in de omgeving? Outsider Aalst biedt avontuurlijke vaarten op de Dender. Je vindt meer info op hun website: www.kajakopdedender.be.

kajak.jpg
bottom of page